Skype ile nasıl görüntülü konuşulur? Skype Video Arama İşlemi


Soru: Skype ile görüntülü konuşma işlemi nasıl yapılır? Skype listemde kayıtlı olan birisine nasıl video araması yapabilirim?

Cevap: Skype ile video görüşmesi yapmak yani video arama yapmak oldukça basittir, nasıl yapılacağını öğrenmek için yazımızın geri kalan kısmını takip edin;


Dünyanın herhangi bir yerindeki bir arkadaşınızı Skype ile ücretsiz olarak video görüşmesiyle arayabilirsiniz. Yapmanız gereken sadece Skype kullanan arkadaşlarınızı bulmak ve kişi listenize eklemek.

Görüntülü konuşma yani video araması yapmadan önce öncelikle dikkat etmeniz gereken 2 nokta var:
1. Sisteminizin minimum sistem gereksinimlerini karşılayıp karşılamadığını denetleyin. Aradığınız kişi de bu gereksinimleri karşılaması gerekir. (Performansı güçlü olmayan bir bilgisayarınız varsa Skype ile görüşme esnasında problem yaşarsınız.)

2. Web kameranızı düzgün çalışıp çalışmadığını kontrol edin.

Bunlar tamamsa görüntülü arama yapma işlemini anlatmaya geçebiliriz, eğer bunlarda sorun yaşıyorsanız, aşağıdaki yorumlar kısmından bize istediğiniz Skype probleminiz hakkında soru sorabilirsiniz.

Ve sıra geldi video aramasına;

Skype'da görüntülü konuşma yapmak için yapmanız gerekenler;
1. Skype'ta oturum açın, ardından Kişiler sekmesini tıklatın.

2. Aramak istediğiniz kişiyi bulun ve çevrimiçi olduğundan emin olun. Böyle bir durumda, kendi adının yanındaki durum simgesi görürsünü ve bu simgeden kişinin çevrimiçi olup olmadığını anlayabilirsiniz.

3. Kişiyi tıklatın. Pencerenin sağ tarafında kendi ayrıntılarını göreceksiniz.

4 Görüntülü arama düğmesini tıklatın.

Ekran renk değiştirir, bir arama çubuğu ekranın alt kısmında görünür ve diğer kişi cevap verene kadar zil duyarsınız.

Eğer zil sesini kapatmak istiyorsanız, menüde Araçlar > Seçenekler menüsüne gidin, ardından Sesler sekmesini seçin. Sesler listesinde melodi işaretini kaldırın, sonra da Kaydet'i tıklatın.

5. Şuanda arama yapıyorsunuz, bir ses duyana kadar Merhaba deyin! Ya da "Sesim geliyor mu?" da diyebilirsiniz.

6. Gördüğünüz halde sesi kesik kesik alıyorsanız arama çubuğunda arama kalitesi düğmesini tıklatın ve (arama çubuğunda görünmesi için fareyi hareket ettirmek zorunda kalabilirsiniz) ayarlarınızı kontrol edin.

7. Aramayı bitirmek için, bitirme simgesini tıklatın.

Eğer takıldığınız bir nokta varsa aşağıdaki yorumlar kısmından bize sorabilirsiniz.

6 yorum:

  1. skype ile ilgili işlemleri videolu olarak anlatsanız iyiydi ya. kim okur ki iki saat bu yazıları tembeliz biz anlayın bizi :)

    YanıtlaSil
  2. görüntülü görüşme yapamıyorum, sadece telefonla çağrı yap seçeneneği çıkıyor. Bu çağrıda görüntü desteklenmiyor diyor. Karşı taraf bana çağrı yollayabiliyor ancak sadece karşı tarafın görüntüsü var benimkisi yok. Lütfen yardımcı olurmusunuz

    YanıtlaSil
  3. Aynı sorun bende var görüntülü görüşme özelliği aktif değil kaçkere programı kaldırıp yeniden kurdum yine aynı. tüm suçlusu msn başımıza bu nalet skypeyi çıkardı uğraş dur naletolsun

    YanıtlaSil
  4. CancagazimTc4 Ekim 2013 03:02

    Kameranız o anda başka bir programda aktif olabilir.Bu durumda görüntülü çağrı yap butonu aktif olmaz,soluk renkte olur.Şimdiye kadar hiçbir sorun yaşamadım görüntülü konuşmalarda.Dediğim gibi kameranız o an başka program tarafından kullanılıyor mu kontrol edin.

    YanıtlaSil
  5. bende video arama düğmesi yoook

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O halde web kameranız algılanmıyordur. Ya da devredışı bırakmışsınızdır. Tekrar aktif yapabilmek için Araçlar -> Seçenekler -> Görüntü Ayarları sekmelerine girin.

      Sil