Skype nasıl kurulur?


Skype nedir, hepimiz az çok biliyoruz. Görüntülü ve sesli konuşmamıza yarayan eşsiz bir program, gerçekten faydaları saymakla bitmez. Rutin hayatımızda bazı nedenlerden ötürü birçok kişi ile iletişim halinde olmak zorundayız. Bunu da mailler ile telefonlar ile götüremeyiz hep. Bu doğrultuda iletişimimizi kolaylaştıracak bir program Skype var. Ama çoğu kimse daha önce Skype’ı kullanmadığı için nasıl kurulacağı konusunda sıkıntı çekiyor.

Skype kurmak çok basittir. Bunun için ilk olarak http://www.skype.com/tr adresine girmeniz gerekir. Ben Skype’ı Türkçe olarak kullanacağınızı varsayıyorum. Girdiğinizde karşınıza “katılın” şeklinde bir ifade çıkacaktır oraya tıklayın. Şimdi sizden skype’a kaydolmanızı isteyecektir varsa skype hesabınızı girmenizi isteyecektir. Üye olup ya da giriş yaptıktan sonra karşımıza yeni bir sayfa çıkacaktır. Buradan Windows için Skype’ı indir diyerek Skype’ı bilgisayarımıza indirebiliriz.

Sonrasında ise SkypeSetup dosyası ile Skype’ı bilgisayarımıza kolayca kurabiliriz. Tabi android cihazlar yada başka işletim sistemi kullanan makineler içinde farklı indirmelerde bulunabiliriz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder