Skype nedir, ne işe yarar


Skype programının temel mantığı sesi bir başka yere internet ile gönderebilmektir. Yani diğer iletişim programlarına göre asıl mantığı mesajlaşma değildir ve Skype size bunu ücretsiz sağlar. Ancak programı daha etkili kullanmak isteyenlerden ücret alır. Örneğin direkt olarak telefonu arama gibi özellikleri vardır.

Bu doğrultu da Skype ile yapabileceğimiz ücretsiz işlemler, mesajlaşma, konuşma ve dosya aktarımıdır. Bunları Skype’a kaydolduğunuzu var sayarak söylüyorum. Skype ile yapacağınız konuşmalarda görüntüde sağlar. Tabi bunun için her iki tarafta da kamera olması gerek. Skype ile bir konuşma yaparken tek kişi ile sınırlı kalmanıza gerek yok. 3,4,5 veya daha fazla kişi ile aynı anda görüşmelerde bulunabilirsiniz. Ayrıca Skype tek bir dile de uyumlu değildir. Birçok dilin birçok versiyonu vardır. Tabi daha çok özelliği var, gün yüzüne çıkmayan, bilinmeyen.

Kısacası Skype ücretsiz görüntülü, sesli iletişim kurmanıza yarayan, ek özellikler doğrultusunda para alan, temel mantığı sesi internet ile ileterek iletişimde bulunmanızı sağlayan bir programdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder