Skype Neden Msn'e Geçti?


skype msn i geride bırakarak onun koltuğuna oturdu.
Son on yılın halen en çok kullanılan proğramı olma özelliğini taşıyan messenger (msn) artık yerini Skype'ye bırakmış durumda. Bu geçişin uzun ve zorlu bir hikayesi var. Skype ilk açıldığı yıllarda sadece değişiklik sevenlerin ve belirli ülkerin yoğunlukla kullandığı bir proğramdı. Gittikçe yaygınlaşmaya ve özelliklerinin sevilmesiyle ilgi çekmeye başladı. Son 2 yıldır populer olmaya başlayan Skype, Microsoft'unda dikkatini çekmeye başardı.

O yıllarda Msn büyük bir prestij kaybı yaşıyordu. Bunun sebebi ilerleyen teknoloji ve Msn'in buna ayak uyduramamasıydı. Halen klasik oturum açma sorunları, görüşme sorunları, güvenlik açıkları vardı. Bunların yanı sıra facebookun tüm piyasaya hakim olması ve görüntülü konuşma özelliğini skype'tan yararlanarak kullanıma açması da Msn'i bitiren bir nokta oldu.

Tüm bu geriye düşüşler Msn'in büyük bir atılım yapmasının habercisiydi aslında ve beklenen oldu. Microsoft Skype'ı satın aldı ve Msn'in kısa zaman içerisinde Skype'a taşınacağını duyurdu. Uzun ve sancılı bir taşınma işlemlerinden sonra herkes artık Skype kullanmaya başladı. İlk başlarda pek sevilmese de zamanla Skype Msn'i unutturmayı başardı...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder