Skype Kaydolma Rehberi - Skype'a Nasıl Kayıt Olunur ?

Skype'ın sonsuz avantajlarından yararlanmak için öncelikle basit bir form doldurarak bize bir kaç bilgi vermeniz gerekmektedir. Bu yazımızda size kaydolma aşamalarında ilerleyeceğiniz adımları, karşınıza çıkabilecek sorunları ve dikkat etmeniz gereken noktaları anlatacağız.

Sizlere öncelikle kısaca Skype hakkında bir takım bilgilendirmeler yapmak istiyoruz. Skype, on yıldır hizmet hayatına devam eden yüzbinlerce kullanıcısı olan aktif bir iletişim aracı iken 2013 ayında Microsoft'un girişimciliği ile satın alındı. Bundan sonra kısa sürede messengerin kapatılacağı ve Skype'a geçişlerin başlayacağı bildirildi. Siz daha önce messenger kullanmış iseniz üyelik aşamalarınız oldukça çabuk bitecektir. Bunun yanı sıra facebook, twitter ve daha bir çok sosyal ağlardaki profiliniz sayesinde hızlı bir şekilde kayıt yapabilirsiniz.

Skype sizlere messengerin sağladığı bütün hizmetleri sağlarken, daha da kaliteli bir izlenim ortaya koyuyor. Ekstra özellikleriyle de beğeni toplayan Skype'a bir an önce adım atarak sizde bir skype adresi alabilirsiniz.

Şimdi Skype Kaydol !

İlk olarak http://login.skype.com/account/signup-form linkine tıklıyoruz. Burası sizin üyelik açabilmeniz için doldurmanız gereken formun adresidir.

Karşınıza çıkan basit ve anlaşılır bir ekranda yeni bir üyelik açabiliyorsunuz. Bunun yanı sıra facebook ve microsoft (Msn, Messenger, Hotmail, Outlook) hesabınız ile kısayoldan kaydolabilirsiniz.

Kaydolma aşamalarını sorunsuz tamamladıktan sonra eğer cihazınızda bir skype sürümü var ise hemen giriş yapabilirsiniz. Skype'a tüm işletim sistemlerindeki bilgisayarlar, android cihazlar ve diğer akıllı telefonlar ile bağlanabilirsiniz.

Takıldığınız bir aşama var ise belirtirseniz daha detaylı açıklama ile size yardımcı olmaya çalışacağız. Eğer bir sorun yaşıyorsanız, yaşadığınız sorunu detaylı olarak anlatırsanız en kısa sürede size dönüş yapacağımızdan emin olabilirsiniz.

Msn Kaydol

Msn Kaydol
20.yüzyılda hizmet hayatına başlayan Msn, geçtiğimiz yıla kadar bu aktivitesine devam etmişti. Ancak yılların getirdiği değişim onuda etkileyerek sonunda yerini tamamen Skype'a bırakmasıyla sonuçlanmıştı. Şimdi Msn'in gelişim hikayesini biraz hatırlayalım: Msn 1999 yılında Windows 98 kullandığımız yıllarda ortaya çıktı. O tarihten 2006'ya kadar gelişimini sürdürerek birçok kişinin vazgeçilmezi haline geldi. Aynı yılın şubat ayında Windows Live Messenger olarak yeni bir isimle karşımıza geldi. Aynı tarihlerde Skype çoktan hizmete başlamış ve az sayıda kullanıcının beğenisini toplamıştı. Skype yıllar boyunca hızlı bir yükseliş göstererek kullandığı üstün özellikleri sayesinde Facebook'a dahi yardımcı oldu. O yıllarda görüntülü görüşmek için Msn'e giriş yapan kişiler artık sadece Facebook üzerinden Skype'ın yaptığı bir eklenti sayesinde görüntülü görüşme özelliğine kavuşmuş oldu.

Kaybedilen populerite düşüşü, düşüş ise terk edilişi getirdi. Microsoft bu çıkmazdan kurtulabilmek için Skype'ı satın almak zorunda kaldı. Msn'i kalıcı olarak Skype'a aktararak muhteşem bir adım atıldı. O gün bugündür, artık hepimiz Skype kullanıcısıyız. Özlediğimiz Msn proğramına bir daha giriş yapamasak dahi, halen hotmail hesabımızla mail hizmetinden faydalanabiliriz.

Msn Kaydol (Skype)
Hotmail Kaydol (Sadece Mail Hizmeti)

Messenger Kaydol

Messenger Kaydol
Windows Live Messenger ya da hepimizin bildiği eski adı Messenger, bilindiği gibi 1999 yılında geliştirilmeye başlandı. 2005 yılında adı bu şekilde değiştirildi. Ancak müdavimi olan kullanıcıları onu halen Messenger adıyla hatta kısaltılmışı olan Msn adıyla biliyorlar. Hepimizin etkilendiği bu değişim rüzgarı 2013'te Microsoft'un muhteşem bir atağı ile yeni bir yön kazandı. Yıllardır alışageldiğimiz Messenger'in yerini Skype aldı.

Şimdi Messenger kullanmak ne yazık ki mümkün değil, ancak ondan daha donanımlı ve konforlu bir proğram olan Skype'a eski Messenger hesabı ile kaydolmak mümkün, bunun yanı sıra facebook hesabı ile de kaydolmaya imkan sağlıyor. Messenger her ne kadar yerini Skype'a bırakmış olsa da mail hizmeti halen devam ediyor. Sadece adını Outlook olarak değiştirdiler. Şimdi bu iki hizmetten hangisinden yararlanmak istiyorsanız aşağıdaki yönlendirmeyi takip edebilirsiniz.

Messenger Kaydol (Skype ile anlık mesajlaşma)
Hotmail Kaydol (Sadece Mail Hizmeti almak istiyorsan yeni adıyla Outlook)

Skype Kaydol

Skype kayıt formuna biran önce ulaşmak isterseniz bu linkten devam edebilirsiniz.

Merhaba, Skype sitemizin anasayfasında kısa bir şekilde Skype'ın inanılmaz özelliklerinden bahsetmiştik. Sizde skype üyesi olduğunuzda bu harika özelliklerden ücretsiz olarak yararlanabileceksiniz. Arkadaş listenizdekilerle Skype ayrıcalığıyla görüşmek için yapmanız gereken sadece çok kısa bir işleminiz kaldı. Skype'ın sizden istediği bilgileri doldurarak hemen üyeliğinizi açabilirsiniz. Eğer daha önce bu işlemi yapmadıysanız ya da kaydolma aşamalarında sorun yaşıyorsanız aşağıdaki yardım metnini okuyabilirsiniz. Tamamen hazır olduğunuzda hemen alttaki linkten kayıt formuna ulaşabilirsiniz.

Skype Kayıt Formu

Bu kısımdan sonrası yardım amaçlıdır. Kaydolma işlemlerinizi yukarıdaki linkten yapabilirsiniz.

Kayıt formu oldukça basit bir şekilde tasarlanmıştır. Kullanıcıların güvenli bir yoldan hızlıca kaydolmalarını sağlamak ilk amaçtır. Herşeye rağmen bir takım sorunlarla karşılaşabilirsiniz. Aşağıdaki adımları izleyerek bu sorunları kolayca çözebileceksiniz.

1-) Microsoft ve Facebook hesabınızı kullanarak Skype'a kaydolma.

Microsoft ve facebook hesabı kullanarak kayıt olma

En üstte bulunan bu alandan Microsoft hesabı (Messenger, Hotmail, Outlook) ya da Facebook hesabı butonlarına tıklayarak, hesabınıza giriş yaptıktan sonra otomatik olarak Skype üyeliğinizi oluşturabilirsiniz. Eğer bu hesaplarınızdan bağımsız olarak bir Skype kaydınız olsun istiyorsanız, bu kısımı görmezden gelin.

2-) "Skype kayıt formunu nasıl doldurabilirim?" Diyenler için Skype kayıt örneği ve detaylı açıklamalar

Diyenler için Skype kayıt örneği

a-) İsim Soyisim kısımlarında herhangi bir sorun yaşayacağınızı sanmıyorum. Mail kısmına kullandığınız herhangi bir mail servisine ait mail adresini girebilirsiniz. (Örn. Gmail, Hotmail, Outlook, Mail vb)

b-) Profil bilgilerinizi örnekteki gibi doldurabilirsiniz. Eğer resim küçük geliyorsa yeni sekmede açarak büyük haliyle görebilirsiniz.

c-) Eğer Skype ve ortaklarının ürün ve tanıtımlarını almak istemiyorsanız iki kutucuğu boş bırakınız. Dilerseniz Sms ve E-posta ile bu servisten yararlanabilirsiniz.

d-) Doğrulama kodunda sorun yaşıyorsanız, eğer okuyamıyor ya da her girişinizde yanlış oluyorsa Yenile butonu ile kodu sürekli değiştirerek size en kolay kodu bularak girebilirsiniz. Dinle butonu ile de dinleyerek kodu anlayabilirsiniz.

Yaşadığınız başka bir sorun varsa ya da aklınıza takılan bir soru varsa yorum yoru ile bizimle iletişim kurabilirsiniz.

Skype Üye Ol

skype üye ol

Dünyaca ünlü Microsoft markasının ürünü olan Skype'ın kullanım alanları her geçen güncelleme ile artıyor. Kullanım alanının ve kullanılabilek cihaz alternatiflerinin diğer tüm iletişim proğramlarına göre daha fazla olması sebebiyle bütün dünyada hızla yaygınlaşıyor. Hali hazırda Amerika başta olmak üzere bir çok ülkede telefon hizmeti yerine kullanılıyor. Ülkemizde şuan pek yaygın olmasa da kullanımı artmaya devam ediyor.

Günümüz Türkiye'sinde skype messenger proğramının yerini almış durumda olmakla birlikte, onun azalan populeritesinide aksi yönde hareketlendirdi. Kişisel ya da kurumsal kullanımlarda en kaliteli hizmet veren iletişim aracı haline gelen Skype, izin verdiği ücretsiz özellikleriyle de oldukça beğeni topluyor.

Sizde Skype ailesinin içerisine dahil olmak istiyorsanız, aşağıda anlatacağımız adımları izleyerek bir kaç dakika içerisinde kayıt işlemlerinizi tamamlayabilirsiniz.

- Eğer daha önce bir microsoft hesabınız var ise onu kullanarak üye olabilirsiniz.
- Kullandığınız sosyal hesabınız (facebook) ile giriş yaparak kayıt yapabilirsiniz.
- Kolay ve anlaşılır bir üyelik formunu doldurarak kaydolma aşamalarınızı tamamlayabilirsiniz.
- Tüm hesap alma işlemleriniz tamamlandıktan sonra cihazınıza uygun olan Skype'ı indirebilirsiniz.

Kayıt sırasında ya da skype kullanımı sırasında yaşayacağınz herhangi bir sorunda bize yorum bırakarak sorunuzu iletebilirsiniz. Bu durumda size en kısa sürede yardım edebiliriz.

Skype Kaydolma İşlemlerinizi Buradan Yapın!

Skype Resim Değiştirme

Skype'ta güzel bir profile sahip olmak istiyorsanız, dikkat etmeniz gereken en önemli şey profil resminizdir. Resminizi nasıl değiştireceğinizi iki farklı yol ile aşağıda size anlatacağız.

Skype profil değiştirme ekranına ulaşmak için 1. Yol

- Skype proğramı açık iken yukarıdaki menülerden Skype menüsüne girin. (Bu menüye girmek için "S" harfine basabilirsiniz.)
- Daha sonra açılan pencerede "Kişisel bilgiler" sekmesine tıklayın.
- "Resminizi değiştirin" sekmesine tıkladıktan sonra profil resminizi değiştirebileceğiniz ekrana ulaşabilirsiniz.

Bu ekrana ulaşmanın 2. Yolu

- Skype ekranında anlık durumunuzun hemen yanında iletiniz vardır. Bu iletinize tıklayarakta bu ekranın açılmasını sağlayabilirsiniz.

Skype profil resmi değiştir ekranına ulaşmanın 3. Yolu

- İlk olarak Skype ekranından Araçlar sekmesine tıklıyoruz.
- Daha sonra açılan sekmede "Seçenekler" sekmesine giriyoruz.
- Karşımıza bir ekran gelicek ve bu ekrandan "Görüntü Ayarları" bölümüne giriyoruz.
- Açılan ekranda "Profil resminizi değiştirin" yazısını göreceksiniz.

Profil resmi değiştirme ekranı açıldıktan sonra aşağıdaki talimatları takip ederek Skype profil resminizi değiştirme işlemini tamamlayabilirsiniz.

Profil resminizi belirleyin diye yazan ve eğer varsa kameranızında açıldığı bir ekrana gelmiş olmalısınız. Bu ekrandan kameranızı kullanarak Resim Çek dediğiniz anda bir resim çekerek profil resminiz olmasını sağlayabilirsiniz. Ayrıca "Gözat" bölümünden bilgisayarınızda ya da kullandığınız her hangi bir araçtaki resmi buraya profil resmi olarak yükleyebilirsiniz.

Skype Resim Değiştirme (Resimli Anlatım)


Skype Resim Değiştirme

Skype Profil Değiştirme (Videolu Anlatım)

Grup Çağrıları

Grup Çağrıları
Birden fazl arkadaşınız ile aynı anda sesli görüşmeler yapın. İş arkadaşlarınızla birlikte ekip halinde çalışmaya ara vermeyin. Bu şekilde çağrılarınıza 25'e kadar kişi ekleyebilirsiniz.

Skype kullanırken yararlanacağınız bu özellik ücretsizdir. Ancak telefondaki birini görüşmeye alabilmek için premium hesabınız olması gerekiyor. Ayrıca görüşme süresince kontürünüzün bulunması gerekmektedir. Cep telefonları ve sabit hatlara bu şekilde çağrı yaparak konuşmaya alabilirsiniz.

Grup çağrısı yapmak ve diğer tüm işlerinizi yapabilmek için kayıt olmanız gerekmektedir.

Skype Kayıt Ol

Görüntülü grup görüşmeleri

Görüntülü grup görüşmeleri
Skype'ın muhteşem görüntülü konuşma özelliğine ek olarak oluşturulmuş bir özelliktir. Her an istediğiniz bir grup arkadaşını görüntülü olarak aynı anda görüşmeye davet edebilirsiniz.

Arkadaşlarınızla, ailenizle, iş arkadaşlarınızla görüşmek ya da online olarak toplantılar yapabileceğiniz harika bir Skype özelliğidir. Burada önemli olan husus, çağrıya katılan kişilerin en az birinin premium üyeliğe sahip olması gerekmektedir.

Skype'ın insanları bir araya getiren bu harika özelliğini sizde kullanmak isterseniz hemen kayıt yaptırın.

Skype Kayıt Ol

Grupla Ekran Paylaşımı

Grupla Ekran Paylaşımı
İş arkadaşlarınızla bir fikrinizi paylaşmak mı istiyorsunuz? İstediğiniz dosyayı canlı olarak gösterebilme imkanınız var. 10 arkadaşınıza kadar bir skype çağrısında aynı anda ekran görüntüsü paylaşabilirsiniz.

Grup görüşmesinde bulunan kişilerin hepsi aynı anda sizin gösterdiğiniz ekranı görebilir. Bu sayede bir sunumu online ortamda da yapabilirsiniz. Bu özellik sayesinde bir çok ihtiyacınızı rahatça karşılayabilirsiniz.

Grup ile ekran paylaşımı yapabilmeniz için bir premium hesabına sahip olmanız gerekmektedir

Skype Kayıt Ol

Ekran Paylaşımı

Ekran Paylaşımı
Bir arkadaşınızın herhangi  bir konuda yardıma mı ihtiyacı var? Hemen skype ile ekran paylaşımı özelliğini kullanın. Siz onun ekranına girerek ya da sizin ekranınıza onun girmesini sağlayarak adım adım işlemleri anlatabilirsiniz. Skype kullanmayı bilmeyen birine kolaylık skype kullanmayı ve çok daha fazlasını öğretebilirsiniz.

Bir gezi planı hazırlıyorsunuz ve aynı anda aynı şeyleri görmeniz gerekiyor. Güvenilir olmayan bir yığın proğram kullanmak yerine Skype üzerinden anlık olarak aynı ekranı görüntüleyebilir ve istediğiniz planı hazırlayabilirsiniz.

Skype istediğiniz kişiyle bu muhteşem özellik olan ekran paylaşımını ücretsiz olarak yapabilirsiniz.

Hemen sizde bu harika özelliği kullanabilmek için Skype'ye kaydolun.

Skype Kayıt Ol

Dosya Gönderme

Dosya Gönderme
Güzel bir gün ve siz gezmeye gittiniz, gördüğünüz güzel bir yerin fotoğrafını çekin ve hemen skype ile arkadaşınıza gösterin. Büyük bir sunum yapmak üzeresiniz ve bir dosyanız iş yerinde mi kaldı? Hemen iş arkadaşlarınıza söyleyin skype ile size göndersinler.

Skype sayesinde boyutu ve formatı fark etmeksizin dosyalarınızı arkadaşlarınıza hızlı bir şekilde ulaştırabilirsiniz. Bu işlemi sesli ya da görüntülü grup görüşmeleri sırasında da yapabilirsiniz.

Tüm bunların en güzel yanı ise bu harika özelliğin ücretsiz olmasıdır.

Sizde arkadaşlarınız ile dilediğiniz gibi paylaşmak için hemen şimdi skype kayıt işlemlerinizi tamamlayın.

Skype Kayıt Ol

Sesli Mesajlar

Sesli Mesajlar
Skype size ücretli olarak bir mesaj bırakma servisi sunar. Size gelen çağrılarda eğer o an meşgulseniz, sizin yerinize telesekreter çıkar ve karşıdaki kişinin mesaj bırakmasını sağlar.

Meşgul olduğunuz zamanlarda daha önceden kaydetmiş olduğunuz sesinizle sizi arayanları karşılarsınız ve size mesaj bırakmasını sağlarsınız. Bu sayede işiniz bittiğinde size gelen mesajları dinlersiniz ve dilediğiniz zaman cevap verebilirsiniz.

Skype'ın sesli mesajlar özelliğini sizde kullanmak isterseniz önce Skype'a kaydolmanız gerekmektedir.

Skype Kayıt Ol

Çağrı Yönlendirme

Çağrı Yönlendirme
Skype ile çağrı yönlendirme yapabilirsiniz. Bunun için abone olmanız ya da hesabınızda kontör olması gerekmektedir.

Biri sizi aradığında cevap veremiyorsunuz ya da kapalıysanız, çağrıyı daha önce kayıt ettiğiniz bir cep telefonu ya da sabit hatta yönlendirebilirsiniz. Siz gelen aramaya cevap verdiğinizde sizi arayan kişi ekstra bir ücretle karşı karşıya kalmayacaktır.

Bu özellik sadece skype numaraları üzerinden gelen çağrılar için geçerlidir.

Sizde çağrı yönlendirme özelliğini kullanmak istiyorsanız hemen şimdi kaydolun.

Skype Kayıt Ol

Cep telefonlarına ve sabit hatlara çağrı yapma

Skype kullanmasalar bile sevdiklerinizden ayrı kalmayın, skype kullanmayan herkese çağrı yapın. Cep telefonu ya da sabit hat fark etmeksizin her yere Skype'ın uygun tarifeleriyle çağrılar yapabilirsiniz. İster yurt dışı isterseniz yurt içinde herhangi bir yeri rahatlıkla arayabilirsiniz.

Uluslararası çağrılarda inanılmaz tarifeler, yurt içinde rakipsiz bir ucuzluk ile Skype'ın bu özelliğine abone olarak kalitenin farkına varabilirsiniz.

Skype ile cep telefonları ve sabit hatları aramak istiyorsanız hemen şimdi kaydolun.

Skype Kayıt Ol

Skype hesabından Microsoft ve Facebook hesaplarını kaldırma

Skype hesabınız ile Microsoft ve Facebook hesaplarınızı bağladığınızda, otomatik olarak Messenger ve Facebook arkadaşlarınız kişi listenize dahil olur. Eğer bu bağlantıyı ilerleyen zamanlarda iptal edecek olursanız, kişi listenizdeki Microsoft ve Facebook aracılığı ile eklenen kişiler silinebilir.

Skype hesabınızdan Microsoft ve Facebook hesaplarınızın bağlantısını kaldırmak için, aşağıdaki adımları uygulamanız yeterli olacaktır.

- Skype resmi web sitesine girin.
- Skype hesabınızı kullanarak oturum açın.
- Hesap ayrıntıları bölümünde, Hesap ayarları tıklatın.
- Bağlantılı hesapları bölümünde, Microsoft veya Facebook hesabı kimliği yanındaki bağlantı kaldırma linkine tıklayın.

Bu işlemlerden sonra açılan yeni pencerede, karşınıza çıkan kuralları kabul edin. Bu onayı da verdikten sonra işlemleriniz başarıyla tamamlanmış ise, karşınıza bir onay mesajı çıkacaktır. Eğer ki bu mesajı görürseniz, bilin ki doğru bir işlem gerçekleştirmişsinizdir ve Facebook ve Microsoft hesaplarınız ile Skype hesabınızın tüm ilişkileri kesilmiş demektir.

Skype Hesabı Al - Hızlı yoldan Skype Hesabı Açma

Skype sizlere görüntülü ve sesli görüşme imkanı sağlayan çağımızın en önemli iletişim ürünlerinden biridir.Globalleşen dünya üzerinde artık iletişim halinde olmak büyük bir öneme sahip olmaya başladı. Her türlü işinizi yaparken görüşerek bilgi alışverişini hızlı ve güncel tutmak için iletişim araçları çok büyük önem taşıyor.Bu iletişim araçlarından birisi olan Skype sizlere her türlü görüşme imkanı sağlayarak konusunda çeşitlilik sağlamaktadır.İnternet üzerinden bir insan ile karşılıklı şekilde görüşme yapmak istiyorsanız bunun için size gereken bir skype ve skype bağlanacak bir hesabınızın bulunmasıdır. Skype kullanımı içinde görüşme yapacağınız kişinin skype programına ve skype girişi yapacak bir hesabının bulunması gerekmektedir.Size hızlı ve çeşitli seçenekler sunan bu iletişim aracı için ilk olarak yapmanız gereken skype hesabınız olması.Kullanımı sağlamak için resmi siteden ilk olarak hesap açıyorsunuz ve sonrasında skype programını bilgisayarınıza indirerek iletişimin farklılığını yaşamaya başlıyorsunuz.

Skype ile nasıl görüntülü konuşulur? Skype Video Arama İşlemi

Soru: Skype ile görüntülü konuşma işlemi nasıl yapılır? Skype listemde kayıtlı olan birisine nasıl video araması yapabilirim?

Cevap: Skype ile video görüşmesi yapmak yani video arama yapmak oldukça basittir, nasıl yapılacağını öğrenmek için yazımızın geri kalan kısmını takip edin;


Dünyanın herhangi bir yerindeki bir arkadaşınızı Skype ile ücretsiz olarak video görüşmesiyle arayabilirsiniz. Yapmanız gereken sadece Skype kullanan arkadaşlarınızı bulmak ve kişi listenize eklemek.

Görüntülü konuşma yani video araması yapmadan önce öncelikle dikkat etmeniz gereken 2 nokta var:
1. Sisteminizin minimum sistem gereksinimlerini karşılayıp karşılamadığını denetleyin. Aradığınız kişi de bu gereksinimleri karşılaması gerekir. (Performansı güçlü olmayan bir bilgisayarınız varsa Skype ile görüşme esnasında problem yaşarsınız.)

2. Web kameranızı düzgün çalışıp çalışmadığını kontrol edin.

Bunlar tamamsa görüntülü arama yapma işlemini anlatmaya geçebiliriz, eğer bunlarda sorun yaşıyorsanız, aşağıdaki yorumlar kısmından bize istediğiniz Skype probleminiz hakkında soru sorabilirsiniz.

Ve sıra geldi video aramasına;

Skype'da görüntülü konuşma yapmak için yapmanız gerekenler;
1. Skype'ta oturum açın, ardından Kişiler sekmesini tıklatın.

2. Aramak istediğiniz kişiyi bulun ve çevrimiçi olduğundan emin olun. Böyle bir durumda, kendi adının yanındaki durum simgesi görürsünü ve bu simgeden kişinin çevrimiçi olup olmadığını anlayabilirsiniz.

3. Kişiyi tıklatın. Pencerenin sağ tarafında kendi ayrıntılarını göreceksiniz.

4 Görüntülü arama düğmesini tıklatın.

Ekran renk değiştirir, bir arama çubuğu ekranın alt kısmında görünür ve diğer kişi cevap verene kadar zil duyarsınız.

Eğer zil sesini kapatmak istiyorsanız, menüde Araçlar > Seçenekler menüsüne gidin, ardından Sesler sekmesini seçin. Sesler listesinde melodi işaretini kaldırın, sonra da Kaydet'i tıklatın.

5. Şuanda arama yapıyorsunuz, bir ses duyana kadar Merhaba deyin! Ya da "Sesim geliyor mu?" da diyebilirsiniz.

6. Gördüğünüz halde sesi kesik kesik alıyorsanız arama çubuğunda arama kalitesi düğmesini tıklatın ve (arama çubuğunda görünmesi için fareyi hareket ettirmek zorunda kalabilirsiniz) ayarlarınızı kontrol edin.

7. Aramayı bitirmek için, bitirme simgesini tıklatın.

Eğer takıldığınız bir nokta varsa aşağıdaki yorumlar kısmından bize sorabilirsiniz.

Skype nedir, ne işe yarar

Skype programının temel mantığı sesi bir başka yere internet ile gönderebilmektir. Yani diğer iletişim programlarına göre asıl mantığı mesajlaşma değildir ve Skype size bunu ücretsiz sağlar. Ancak programı daha etkili kullanmak isteyenlerden ücret alır. Örneğin direkt olarak telefonu arama gibi özellikleri vardır.

Bu doğrultu da Skype ile yapabileceğimiz ücretsiz işlemler, mesajlaşma, konuşma ve dosya aktarımıdır. Bunları Skype’a kaydolduğunuzu var sayarak söylüyorum. Skype ile yapacağınız konuşmalarda görüntüde sağlar. Tabi bunun için her iki tarafta da kamera olması gerek. Skype ile bir konuşma yaparken tek kişi ile sınırlı kalmanıza gerek yok. 3,4,5 veya daha fazla kişi ile aynı anda görüşmelerde bulunabilirsiniz. Ayrıca Skype tek bir dile de uyumlu değildir. Birçok dilin birçok versiyonu vardır. Tabi daha çok özelliği var, gün yüzüne çıkmayan, bilinmeyen.

Kısacası Skype ücretsiz görüntülü, sesli iletişim kurmanıza yarayan, ek özellikler doğrultusunda para alan, temel mantığı sesi internet ile ileterek iletişimde bulunmanızı sağlayan bir programdır.

Skype ile siteye canlı destek bölümü eklemek

İnternette herkes destek alacağı sorularını soracağı bir destek bölümü arar. Kurumsal kimliğe sahip olan sitelerin en önemli problemlerinden biri de destek altyapısıdır. Artık bu destek bölümü için farklı altyapı çeşitleri kullanılsa da en etkin kullanımı olan Skype destek sistemidir.

Skype canlı destek sisteminde oluşturacağınız Skype destek butonuna tıklayan ziyaretçilerinizin bilgisayarlarında otomatik olarak size bir sesli çağrı yapılır. Eğer çağrıyı kabul ederseniz ziyaretçiniz ile sesli görüşüp problemi veya soruyu sesli olarak çözebilirsiniz. Skype altyapısıyla ziyaretçilerinize destek vermek için,  https://dev.skype.com/skype-uri/generator bu adrese girip Skype adınızı yazın ve altta çıkan kodu sitenize ekleyin. Böylece sizde ziyaretçilerinizin sorunlarına daha kısa sürede ve Skype üzerinden destek verebilirsiniz.

İşlem bu kadar basit, birkaç tık ile sitenizde canlı destek oluşturabilir, müşteri memnuniyetinizi arttırabilirsiniz.

Msn ile skype birleştirme

Msn hepimizin bildiği belki çocukluk yıllarımızdan beri kullanımda olan internet üzerinden sohbet etmemize yarayan Microsoft programıdır. Birçok yenilik ile Msn’in önüne geçen Skype, Msn devrinin bitmesine neden olmuştur. Msn’in kapanmasıyla başlayan Skype devrinde herkes Msn’deki arkadaşlarını nasıl skype’ta ekleyeceği derdine düşmüştür.

Bu olaya çok basit bir çözüm getiren Skype yönetimi sadece Skype giriş yaparken “Microsoft hesabımı kullan” özelliğini getirmiştir. Buradan Msn hesabınızla giriş yapabilir ve arkadaşlarınızı Skype’a otomatik olarak aktarabilirsiniz. Eğer ilk defa giriş yapıyorsanız Microsoft hesabınıza girdikten sonra Skype’ta yeniyim seçeneğini seçmelisiniz. Böylece ekranda belirtilen kullanıcı adı ile de Skype’a girebilirsiniz.

Hemde tüm arkadaşlarınız Skype’ta ekli olacaktır.  Sizde böylece Msn hesabınız ile Skype hesabınızı kolayca birleştirmiş olursunuz.

Lync ve skype bağlantısı

Aranızda Lync müşterisi olan var mı hiç bilmiyorum ama eğer bir Lync müşterisi iseniz ve Skype hesabınız var yada kullanmayı hedefliyorsanız yaşadınız demektir. Lync hepimiz az çok biliyoruz, bir iletişim aracından daha fazlası. Günlük plan ve programınızı sizi düzene sokan bir program. Bu program ile en yakın arkadaşlarınızın bir araya geldiğini düşünürsek nasıl olur?

Bundan sonra Skype, Lync kişilerini, Lync’de aynı şekilde Skype kişilerini ekranında görebilecek. Buda işe tabi ayrı bir kurumsallık katıyor. Güven artıyor. Skype ve Lync’nin birleşmesi için Lync yöneticinizin bunu etkinleştirmesi gerek. Ardından her şey çorap söküğü gibi geliyor zaten.

Kullanıcıların yapacakları geriye kalan tek şey sizinde kendi içinizde bağlantınızı etkinleştirmeniz.

Görüntülü Mesaj Özelliği

Görüntülü Mesaj Özelliği
Hayatınızda sizin için önemli bir anı arkadaşınıza görüntülü olarak gönderme imkanı sağlayan harika bir skype özelliğidir. Görüntülü mesaj gönderebilmeniz için, göndereceğiniz kişinin online olması gerekmez. Kapalı birine dahi görüntülü mesaj gönderebilirsiniz. Hemde gönderdiğiniz mesaj hiç bir zaman silinmez ve tekrar tekrar izlenebilir.

Skype'ın en son sürümünü indirdiğiniz takdirde, kolayca karşı tarafa sesli ya da görüntülü olarak mesaj bırakma keyfine erişebilirsiniz.
Skype Kayıt Ol

Skype nasıl kurulur?

Skype nedir, hepimiz az çok biliyoruz. Görüntülü ve sesli konuşmamıza yarayan eşsiz bir program, gerçekten faydaları saymakla bitmez. Rutin hayatımızda bazı nedenlerden ötürü birçok kişi ile iletişim halinde olmak zorundayız. Bunu da mailler ile telefonlar ile götüremeyiz hep. Bu doğrultuda iletişimimizi kolaylaştıracak bir program Skype var. Ama çoğu kimse daha önce Skype’ı kullanmadığı için nasıl kurulacağı konusunda sıkıntı çekiyor.

Skype kurmak çok basittir. Bunun için ilk olarak http://www.skype.com/tr adresine girmeniz gerekir. Ben Skype’ı Türkçe olarak kullanacağınızı varsayıyorum. Girdiğinizde karşınıza “katılın” şeklinde bir ifade çıkacaktır oraya tıklayın. Şimdi sizden skype’a kaydolmanızı isteyecektir varsa skype hesabınızı girmenizi isteyecektir. Üye olup ya da giriş yaptıktan sonra karşımıza yeni bir sayfa çıkacaktır. Buradan Windows için Skype’ı indir diyerek Skype’ı bilgisayarımıza indirebiliriz.

Sonrasında ise SkypeSetup dosyası ile Skype’ı bilgisayarımıza kolayca kurabiliriz. Tabi android cihazlar yada başka işletim sistemi kullanan makineler içinde farklı indirmelerde bulunabiliriz.

Skype'a MSN hesabıyla kayıt olma - MSN'den Skype'a Geçiş

Bu makalede sizler için MSN ile Skype arasındaki ilişkiyi inceleyerek MSN'den Skype'a geçişin nasıl yapılacağını anlatacağız.
Msn (Messenger) ya da Live Messenger adıyla bildiğimiz anlık iletişim proğramı, aynı hotmail, outlook gibi mail hizmetlerinin olduğu gibi bir Microsoft ürünüdür. Skype başka bir kurucu ile uzun yıllar tırmanışta olduktan sonra 2013 yılında Microsoft tarafından satın alındı. Bu alımdan sonra Microsoft yönetim kurulu radikal bir karara imza atarak MSN efsanesinin tamamen hizmet hayatına son verip, üyelerini Skype'a yönlendirdiler. Arkaplanda tüm bunlar olup biterken, kullanıcıların sorduğu, Skype'a Msn kullanarak kayıt olma ya da giriş yapma gibi sorularının çokluğundan dolayı biz bir makale yazma gereği duyduk. "Msn hesabımızı kullanarak Skype hesabına nasıl kaydolabiliriz?" sorusunun cevabını aşağıda bulabilirsiniz.

MSN'den Skype'a Geçiş Rehberi !

Skype'a Microfost hesabınızı kullanarak kaydolmak için yapmanız gerekenleri birazdan anlatacağım. Aslında bilmeniz gerekiyor ki bunun için pekte yapmanız gereken birşey yok. Microsoft taşınan hizmeti dolayısıyla tüm üyelikleri Skype'a aktardı ve sizlere yeni üyelik şartı getirmedi.

Eğer bir microsoft hesabına yani Msn, Hotmail, Outllok benzeri hesaplara sahipseniz, tek yapmanız gereken skype açılış ekranında Microsoft hesabını seçerek normal üyeliğinizi yazarak giriş yapabilirsiniz. Bu sayede tüm kişileriniz otomatik olarak Skype'a aktarılmış olacak. 

Ayrıca yeni bir üyelik açmak için kaydolma linkine tıkladıktan sonra Microsoft hesabına tıklayarak oradan giriş yapabilirsiniz.

Skype'a Geçen 1 Geçmeyen 2 Pişman!

skype geçiş
Microsoft tarafından satın alındıktan Skype, tamamen messengerin yerine geçti. Bu üçyüz milyonun üzerinden messenger kullanıcısını oldukça şaşırttı. Aktif olarak messenger kullananlar, bir nevi bunun bağımlısı olmuş kesim bu değişimi çok yadırgadılar. İlk günlerde tepki gösterildi, sosyal ortamlarda tepkilerini gösterdiler. Ancak bu büyük şirketleri çokta etkilemez derken, bir de baktık ki çok etkilemiş meğerse...

Skype'a geçiş aşaması normalden 2 ay sonra yapıldı. İlk geçişler başladıktan sonra zorunlu geçişin başlaması çok uzun zaman aldı. Bunun nedeni olarakta başta Skype'a geçişte yaşanan sorunlar, daha sonra da messengerin fanatikleri yer alıyor.

Tüm geçiş işlemleri tamamlandıktan sonra, Skype kullananların büyük bir çoğunluğu ilk günlerde şikayetçi oldular. Bir çok sorular sorunlu, kişiler bir çok sorunla karşı karşıya kaldı. Ancak geçtiğimiz 4 aylık süreçten sonra bu sorunlar minimum düzeye düştü. Şuan da neredeyse sorunu olan kişi hiç yok diyebiliriz.

Skype'a taşıma işleminden sonra üzerinden vakit geçmesine rağmen, messengerin daha iyi olduğunu savunan çok az bir grup kişi var. Buna rağmen ön yargı ile yaklaşıp hiç Skype kurmayan ve kaydolmayan kişilerde yok değil. Biz de Skype ile ilgili kişilerin karşılaştığı sorunları tarafsız bir şekilde dile getirmeye ve çözüm aramaya devam edeceğiz.

Skype Zil Sesleri Değiştirme

Merhaba, bu yazımızda sizlere Skype kullanırken duyduğunuz tüm uyarı seslerini nasıl düzenleyebileceğinizi öğreteceğiz. Skype uyarı sesleri, diğer adıyla zil sesleri çok kolay bir şekilde değiştirelerek kişiye özel bir kullanım sağlayabiliyor. Siz beğendiğiniz sesleri değiştirmeden kullanmaya devam edebilir ya da beğenmediğiniz bir ses var ise değiştirerek daha çok hoşunuza gidecek bir hale getirebilirsiniz.

Uyarı sesleri diğer adıyla zil seslerini değiştirmeyi adım adım olarak göstereceğiz.

- Öncelikle Skype'ınızın açık durumda olması gerekmektedir.
- Skype ekranınında, Skype üst menülerinden "Skype" bölümüne girin.
- Kişisel bilgiler sekmesi ile devam edin.
- "Sesleri değiştirin" kısmına tıklayarak ilgili bölüme giriş yapın.

* Yukarıdaki adımları izleyerek Skype Zil Sesleri bölümüne ulaşmış oldunuz.

"Ses oynatılacak bir durum seçin" kısmından ilgili sesleri ve çalınacak sesleri görebilirsiniz.

Skype'i kısmen sessize alma

Burada ilgili durumun gerçekleşmesi halinde zil sesi çalmasını istemiyorsanız, yani o durumda sessiz kalınmasını istiyorsanız ilgili kutucuğun işaretini kaldırınız.

Skype'i tamamen sessize alma

Açılan ekranda "Tüm sesleri sustur" butonuna tıklayarak Skype kullanırken her hangi bir uyarı sesi almanızı önleyebilirsiniz.

Skype zil sesleri - uyarı sesleri değiştirme

İstediğiniz bir zil sesiniz üzerine tıklayarak daha sonra yan taraftan istediğiniz bir zil sesini seçtikten sonra kaydederek işlemi tamamlamış olursunuz.

Özel seslerim bölümünden Skype'ta zil sesinizi kendinize özel bir sesi tanımlayarak kullanabilirsiniz. Sesleri al butonundan bilgisayarınızda olan her hangi bir sesi Skype'a tanımlayarak kullanabilirsiniz.

Önemli: Skype zil sesleri ayarlarınızda yapılan her hangi bir hatada tüm ayarları sıfırlamak için "Varsayılanı yükle" butonunu kullanabilirsiniz.

Skype Zil Sesleri Değiştirme - Resimli Anlatım

Skype Zil Sesleri Değiştirme

Skype Zil Sesleri Değiştirme - Videolu Anlatım

Skype Hakkında

Skype ile dünyanın herhangi bir noktasındaki bir tanıdığınızı hiçbir ücret ödemeden arayabilir ve kesintisiz bir görüşme yapabilirsiniz. Skype'ın kalitesini gösterdiği en önemli yer olarak görüşmelerin en yüksek kalitede olmasıdır. İnternet hızınız 0.2 mbite kadar düşse dahi, kesintisiz bir görüntülü görüşme yapabilir ve daha aşağıdaki hızlarla sorunsuz bir yazışma yapabilirsiniz. Bu özelliği sayesinde internet sağlayıcılarının hizmetinin kalitesiz olduğu yerlerde, mobil modem bağlantılarında ya da direkt mobil bağlantılarda kesintisiz bir kullanım olanağı sağlamaktadır.

Skype kullanarak istediğiniz arkadaşınızla kolayca iletişim haline geçebilirsiniz. Evde, işte, gezide her nerede olursanız olun; çok kolay bir şekilde bağlantı kurabilirsiniz. Kısacası internetin olduğu heryerde internet bağlantınız çok kötü olsa dahi bağlantınız kopmaz. Tüm bu görüşmeleri skype üzerinden ücretsiz olarak yapabilmenizin yanında, çok cüzi miktarda bir ücret ödeyerek premium özelliklerden de yararlanabilirsiniz. Skype kontörü aldığınız zaman, sabit hatları ve mobil telefonları isternetinizin olduğu heryerden sorunsuz bir şekilde arayabilirsiniz. Bu özellik için ekstra bir kurulum ya da bir abonelik almanız gerekmez.

Skype bütün özellikleriyle internet üzerinden iletişim anlayışına yep yeni bir yüz getirdi. Yenilikçi bir proğram olması ve sürekli olarak insan ihtiyaçlarını takip etmesi, buna karşılık yeni güncellemeler getirmesi de kullanıcılar tarafından takdirle karşılandı.

Skype kalitesi ile bugüne kadar hiç yaşamadığınız kadar mutlu olabileceksiniz. Uzun zamandır görmediğiniz birini, skype kalitesiyle ekstra görüntü ve ses kalitesi ile birlikte görebileceksiniz. Skype'ı ücretsiz bir şekilde yükledikten sonra, istediğiniz kişiyle kesintisiz bir görüşme olanağına sahip olabilirsiniz.

Anlık mesajlaşma özelliği sayesinde arama yapma özelliklerinin dışında sohbet imkanıda sizinle olacaktır. Bu özellik sayesinde istediğiniz kişilerle internet hızınızın hiç bir önemi olmadan kesintisiz bir şekilde iletişimde kalabilirsiniz.

Bir çok aygıt ile Skype'a giriş yaparak, facebook ve microsoft kişileriniz dahil istediğiniz herkes ile Skype'ın eşsiz özellikleri ile oldukça keyifli bir sohbete başlayabilirsiniz.
Güncellendi 9.2.2014

Skype Özellikleri

Skype'ın tahmin ettiğinizden daha fazla özelliği var. Skype ile ücretsiz çağrılar, görüntülü görüşmeler, mesajlaşmalar ve paylaşımlar yapabilirsiniz. Tüm özellikleri size anlatacağız, detaylı anlatımları görebilmek için üzerine tıklamanız yeterlidir.

Çağrılar

Size Özel Numara
Size Özel Numara
Herkesin sizin aradığınızı bilmesi için sadece size özel bir numara tanımlanır.

Telefonlara Çağrı Yapabilme
Telefonlara Çağrı Yapabilme
Dünyadaki her hangi bir cep telefonu ya da sabit hattı arayabilirsiniz.

Grup çağrıları
Grup çağrıları
En fazla 25 kişi olmak üzere çoklu çağrı yapabilirsiniz.

Skype Numarası
Skype Numarası
Sizin Skype'ınıza özel tüm dünyada geçerli bir numaraya sahip olacaksınız.

Skype To Go
Skype To Go
Skype'ta oldukça uygun tarifeler ile dünyadaki her yeri arayabilirsiniz.

Skype Tıkla ve Konuş
Skype Tıkla ve Konuş
Tarayıcınızda gezinti yaparken karşınıza çıkan bir numarayı hemen arayabilirsiniz.

Skype'tan Skype'a çağrılar
Skype'tan Skype'a çağrılar
Skype kullanan herkese ücretsiz arama yapabilirsiniz.

Çağrı yönlendirme
Çağrı yönlendirme
Meşgul ya da kapalı iken size gelen çağrıları başka bir numaraya yönlendirebilirsiniz.


Görüntülü Görüşme

Bire bir görüntülü çağrılar
Bire bir görüntülü çağrılar
Skype kişileriniz ile görüntülü görüşmeler yapabilirsiniz.

Görüntülü grup görüşmeleri
Görüntülü grup görüşmeleri
Görüntülü olarak bir grup arkadaşınızla aynı anda konferans görüşmeleri yapılabilir.


Mesajlaşma

Anlık mesajlaşma
Anlık mesajlaşma
Skype sayesinde istediğiniz kişiyle ücretsiz olarak yazışabilirsiniz.

GroupMe
GroupMe
Cep telefonunuzda nerede olduğunuzu ve kişisel iletinizi paylaşın.

Görüntülü mesaj özelliği
Görüntülü mesaj özelliği
Görüntülü mesajlar sayesinde daha etkili mesajlar gönderebilirsiniz.

Sesli mesajlar
Sesli mesajlar
Meşgul olduğunuzda size sesli mesaj bırakılmasını sağlayabilirsiniz.

SMS gönderme
SMS gönderme
Mobil cihazlara klavye rahatlığında sms gönderme keyfine varabilirsiniz.


Paylaşma

Dosya gönderme
Dosya gönderme
Fotoğraf, video ve dosyalarınızı Skype ile boyut fark etmeden kolayca gönderebilirsiniz.

Ekran paylaşımı
Ekran paylaşımı
Bilgisayarınızın ekranını anlık olarak paylaşabilirsiniz.

Grupla ekran paylaşımı
Grupla ekran paylaşımı
Konferanslarda herkese aynı anda canlı olarak ekranınızı gösterebilirsiniz.

Kişileri gönderme
Kişileri gönderme
Bir kişiyi başka bir kişiye kolayca önerebilirsiniz.


Diğer Özellikler

Skype Connect
Skype Connect
SIP uyumlu mevcut PBX'iniz üzerinden Skype kullanabilirsiniz.

Skype Manager
Skype Manager
Bir çok ücretli ve ücretsiz skype özelliği için kullanılabilir bir araç.

Skype WiFi
Skype WiFi
Dünya çapındaki tüm wi-fi noktalarından kolayca bağlanabilme.

Skype'tan Facebook'a
Skype Kalitesi İle Facebook'a
Facebook arkadaşlarınızla Skype üzerinden iletişim kurabilirsiniz.

Tüm özellikleri öğrendiniz, aklınıza takılan bir yer mi var? Her hangi bir sorunla mı karşılaştınız? Hemen destek bölümümüzden yardım alabilirsiniz.

Tüm bu olağan üstü özellikleri kullanmak ve bu harika iletişim aracının bir üyesi olmak için hemen sizde Skype'a kayıt olun.

Skype geçmişi görme ve temizleme

Günümüzün görüntülü konuşma araçlarından biride artık Skype. Biliyorsunuz Msn Skype olarak değiştirildi artık ve sistem özellikleri olarak Skype bir Msn değil. Bu bağlamda da birçok kişi neyi nasıl yapacağını bilmiyor.

Birçok kişi geçmişte birine ne yazdığını öğrenmek istiyor, birçok kişide bunları silmek istiyor. Hangi nedenlerden ötürü olduğu belli değil ama ikisinde isteyen çok kişi var. Öncelikle şundan bahsedeyim. Skype’için geçmiş konuşmalarınızı öğrenmek istiyorsanız o kişinin üstüne gelin. Orada “Mesajları Göster” alanı vardır.  Buradan geçmiş zaman aralığınızı seçin, 1 hafta 1 ay neyse. Geçmişi silmek istiyorsanız üst menüdeki araçlar kısmından, seçenekler bölümünü seçin. Yan menüden de gizlilik bölümünü seçin ve geçmiş kaydı bölümünden de geçmiş konuşmalarınızı silebilirsiniz.

Kısacası iş çok basit, bana sorarsanız Msn’den bile kolay. Birkaç tık ile geçmiş kaydığınızı öğrenebilir ve silebilirsiniz.

Skype ve facebook birleştirme

Facebook günümüzün lider sosyal medya sitelerinden, bu bir kesin. Böylesine önemli bir sosyal medya sitesinin de Skype gibi dev bir iletişim sistemi ile uyumlu olması çok harika bir şey. Bir başka deyişle Skype ile Facebook birleşmesi. Hesabınızda Skype ve Facebook bağlantısını etkinleştirdiğiniz de Facebook’ta ki arkadaşlarınız ile Skype üzerinden görüşüp, mesajlaşıp iletişim halinde olabilirsiniz.

Skype ve Facebook bağlanması nasıl yapılır diyorsanız,  http://www.skype.com/tr/features/skype-to-facebook/  adresinden birleştirmeyi kolayca yapabiliriz, eğer ki bir Skype hesabınız varsa Skype’a giriş yapmadan öncede bunu kolayca çıkan panelde Facebook’u seçerek yapabilirsiniz. Bu kadar basit aslın da.

Burada sormanız gerek işlem bu kadar basitken ben niye hesabımı Facebook ile birleştirmeyeyim ki?

Skype Neden Msn'e Geçti?

skype msn i geride bırakarak onun koltuğuna oturdu.
Son on yılın halen en çok kullanılan proğramı olma özelliğini taşıyan messenger (msn) artık yerini Skype'ye bırakmış durumda. Bu geçişin uzun ve zorlu bir hikayesi var. Skype ilk açıldığı yıllarda sadece değişiklik sevenlerin ve belirli ülkerin yoğunlukla kullandığı bir proğramdı. Gittikçe yaygınlaşmaya ve özelliklerinin sevilmesiyle ilgi çekmeye başladı. Son 2 yıldır populer olmaya başlayan Skype, Microsoft'unda dikkatini çekmeye başardı.

O yıllarda Msn büyük bir prestij kaybı yaşıyordu. Bunun sebebi ilerleyen teknoloji ve Msn'in buna ayak uyduramamasıydı. Halen klasik oturum açma sorunları, görüşme sorunları, güvenlik açıkları vardı. Bunların yanı sıra facebookun tüm piyasaya hakim olması ve görüntülü konuşma özelliğini skype'tan yararlanarak kullanıma açması da Msn'i bitiren bir nokta oldu.

Tüm bu geriye düşüşler Msn'in büyük bir atılım yapmasının habercisiydi aslında ve beklenen oldu. Microsoft Skype'ı satın aldı ve Msn'in kısa zaman içerisinde Skype'a taşınacağını duyurdu. Uzun ve sancılı bir taşınma işlemlerinden sonra herkes artık Skype kullanmaya başladı. İlk başlarda pek sevilmese de zamanla Skype Msn'i unutturmayı başardı...